Wikipedia'nın bazı konularda ihtiyacı giderememesinden dolayı kurulmuş bilgi sitesidir. Amaç; Türk Halkının bilgi gereksinimi karşılamak ve genel kültür seviyesini artırmaktır. Sitemizden alıntı yapmak için konunun adresi belirtilmesi şarttır. Kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
26 Eylül 2011 Pazartesi

John Couch ADAMS Kimdir?

Biyografi:
ADAMS, John Couch (1819-1892) İngiliz astronomu, Leverrierden ayrı olarak Uranüs gezegeninin yörüngesinde  neden olduğu düzensizliklerden yararlanarak Neptün gezegeninin varlığını bulmuştur.

Ada Anlamı, Tanımı, Nedir?

ADA Çevresi her yandan sularla çevrilmiş olan kara parçası. Denizaltındaki bir yanardağın tepesi bir ada meydana getirebilir. Bundan başka kıyıların buzullar ya da deniz tarafından erezyonu dağ-kara oluşması ve daha başka olaylar da ada oluşumuna yol açabilir. Bazen adalar bir yay oluşturalacak şekilde dizilirler. Bunar deprem sonucu meydana gelmiş olabilir. Böylece adaların okyanusa bakan dışbükey  biçimli kıyılarında  derin çukurlar vardır.

Açlık ve Susuzluk Nedir?

AÇLIK VE SUSUZLUK: Yiyecek ve su gereksimini belirleyen ve bunların alımını kontrol eden karmaşık özel duyular veya istekler. ACIK ma dır.

Açısal Mometum Nedir?

AÇISAL MOMENTUM, Bir eksen çevresinde dönen cismin eylemsizlik momenti ile bu cismin dönme açısal hızının çarpımına eşittir. Eğer dönen cisme dışardan herhangi bir kuvvet  etki etmezse, onun açısal momentumunun değeri ve yönü değişmez.
 
© Copyright 2011-2012 Hakkında Kısa Bilgiler, İle İlgili Bilgiler All Rights Reserved.