Wikipedia'nın bazı konularda ihtiyacı giderememesinden dolayı kurulmuş bilgi sitesidir. Amaç; Türk Halkının bilgi gereksinimi karşılamak ve genel kültür seviyesini artırmaktır. Sitemizden alıntı yapmak için konunun adresi belirtilmesi şarttır. Kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.

ABSORPSİYON (Soğurma) Nedir?

24 Eylül 2011 Cumartesi

Kimya derslerinde sık sık duyduğumuz terimlerden olan Absorpsiyon Türkçesi Soğurma anlamına gelen kelimeyi merak edenler için paylaşıyoruz.

ABSORPSİYON Soğurma, bir maddenin başka bir maddeyi kendi içerisine alması. Radyasyon ya da ses enerjisini emmesi. Kimyada bu olayı, adsorbe edilen maddenin yalnızca yüzeye  yapıştığı abdorpsiyon olayından ayırmak gerekir. Hava kirlenmesinde ve kimya sanayinde gazların emilimi son derece önemlidir. Akustik düzenlemelerde de farklı maddelerin sesi de değişik miktarlarda emmeleri büyük önem taşır. Kuantum teorisine göre bir atom veya molekül, bir elektromanyetik radyasyonun fotonunu ancak, böylece alınan enerji kuantumu onun o anki enerji düzeyini daha yüksek bir değere çıkardığı zaman emebilmektedir. Bu gerçek spektoroskopide ve ayrıca boyaların dayandığı teoriyle renkli görme olayında çok öenmlidir.
Share this article on :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
© Copyright 2011-2012 Hakkında Kısa Bilgiler, İle İlgili Bilgiler All Rights Reserved.