Wikipedia'nın bazı konularda ihtiyacı giderememesinden dolayı kurulmuş bilgi sitesidir. Amaç; Türk Halkının bilgi gereksinimi karşılamak ve genel kültür seviyesini artırmaktır. Sitemizden alıntı yapmak için konunun adresi belirtilmesi şarttır. Kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.

Ablasyonun Anlamı Nedir?

23 Eylül 2011 Cuma

Konu ile ilgili 2 çeşit bilim dalıyla ilişkili anlam çıkarılmış. Bir de sanırsam ablasyon tedavisi diye birşey var. Bu tedaviyi yapan az doktor olması nedeniyle google da aramalar oldukça popüler. 

Bu ameliyatı olmadan önce ilgilenen kişiler ameliyat videosunu izlemek istiyorlar. Herkese geçmiş olsun diyorum. 

ABLASYON (fizik) Havacılık ve Uzay teknolojisinde bir cismin havayla sürtünme sonucu ısınan yüzey katmanlarının örneğin atmosfere geri dönen uzay gemisindeki gibi.ergimesi ve buharlaşması. Bu olaya karşı kullanılan ısı kalkanları; meydana gelen ısının büyük bölümünü emerek, uzay gemisinin iç bölümlerinin aşırı derecede ısınmasına engel olurlar.

ABLASYON (jeoloji) Buzul bilimde bir buzulun yüzeyindeki karın ve buzun ergime, buharlaşma yada süblimleşme yoluyla azalması: bir çeşit aşınma. Bu yolda kaybolan kar ve buz miktarıda ablasyon deyimiyle tanımlanır.
Share this article on :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
© Copyright 2011-2012 Hakkında Kısa Bilgiler, İle İlgili Bilgiler All Rights Reserved.